Female protein?!?

Jag har länge irriterat mig över detta svammel om "speciellt framtaget protein för kvinnor". Rena rama rappakaljan är vad det är, ett försäljningsknep för att locka kvinnor att köpa protein tillskott. För det mesta är burken rosa. Och priset är högre. Är det nån skillnad på proteinet? Svar nej. Måste därför lyfta detta citat från Roddy Benjaminsson som skrev på sin blogg om detta med "tjejprotein":
 
"Är det så enkelt? Emballera i rosa så köper kvinnor?
Ska designa ett protein speciellt framtaget för vänsterhänta killar över 75 kg, mellan 26,5 till 32 år, som kör framhjulsdrivna bilar o tycker om hundar. Borde finnas en målgrupp för det oxå, ska fundera på burkens färg."
 
Huvudet på spiken där Roddy.
 
Känns ju även som ett väldigt aktuellt ämne i dessa genus-fråge-tider som råder. Protein är för tusan samma sak för oss allihop.
 
Har en till grej att tillägga till detta med vad som är "tjejjigt"... När vi var på korpen förra helgen på öppet hus och för att se på en tävling, så hör och ser jag en utav de som jobbar på korpen förklara för ett äldre par om gymet och så. Då går gubben fram till en skivstång, modell standard alltså 20 kg, och känner lite på den. Varpå han frågar: " Finns det nån lättare sån här stång, tror inte jag klarar av den här." Då svarar kvinnan som jobbar där "Jo, vi har ju tjej-skivstänger också"  (!!!!!!!?????) GAAH. Var sjukt nära på att gå fram till henne och ba "ursäkta men vad sa du nu förnåt?" "Vad är en tjej-skivstång? Är den rosa eller glittrig kanske, i plast så den inte är för tung? För vill jag ju hellre använda den, för att jag är TJEJ. Jag lyfter inte saker som är för tunga och för gråa"
Det korrekta svaret av denna korpen-anställda hade ju varit, "ja vi har andra stänger också som är både mindre och lättare för den som vill använda dem"
 
 
Visa fler inlägg