inhale the good shit, exhale the bullshit

Vad är ditt mål? Vad vill du med din träning? Är det vad normen säger åt dig att du ska vara, eller är det vad du anser viktigt och värdefullt för DIG?
 
Jag möts dagligen, både i fysiska möten med människor och i sociala medier, av så kallade "råd" av allvetare och förstå-sig-påare, som säger att det är minsann SÅHÄR du/en ska göra, för det är bra och det är så en blir snygg, lycklig, framgångsrik osv. De säger åt en att en måste LÄSA PÅ och lära sig, och inte vara så himla naiva. En kan tydligen inte bara gå in på ett gym och prova sig fram. Det ska finnas ett tydligt syfte varför en är där, annars tar en upp plats och andras tid. Det är en hierarki. Vältränade är högre klassade än andra.  
 
Det som är självklart för dig är inte självklart för någon annan. Och det gäller allting här i livet.
När jag först hörde begreppet "tränings-hets" så fnös jag åt det, skrattade, och tyckte herregud nu får de väl ge sig, ska de ursäkta den västerländska stillasittande befolkningen med att vi andra är "hetsiga"?
MEN. Jag ser ett mönster nu, Och jag gillar inte utvecklingen av detta mönster. När det handlar om att vara förmer än någon annan, att vara bättre, duktigare, och placera sig på någon piedestal som bättre vetande. Då handlar det inte om träning, hälsa och välmående längre. Då är det makt-utövning och förtryck av grupper av människor.
 
Alla har vi ett val med allt vi gör. Vi styrs av vår egen fria vilja.
Vi bör alla i större utsträckning bry oss om våra EGNA VAL och vad VI VILL här under vår tid i livet, inte i vad andra väljer att göra. Respektera varandra och inse att det som är så himla viktigt för dig, kanske inte är det för en annan.
Visa fler inlägg