Frostig morgon och goda muffins

(null)

(null)

(null)

-2 grader på promenaden, var så härligt, och så vackert nere vid älven. 

När jag kom hem snörde jag ihop barebells proteinmuffins, har provat många recept men detta är helt klart det enklaste, godaste och utifrån dom kriterierna också mest väl sammansatta avseende fett, kolhydrater och protein. Dom går snabbt att göra, ej så krångliga ingredienser, och dom är den perfekta balansen mellan matig och söt muffin. Originalreceptet hittar ni på barebells hemsida, men jag smaksatte mina annorlunda, mitt recept här nedan;
(Jag anger måtten i gram, förutom ägg och bakpulver/bikarbonat)

140 g havregryn
20 g havrekli
45 g vassle protein med smak av vanilj (jag har TYNGREs vaniljdrömmar)
0,5 tsk bikarbonat 
1 tsk bakpulver 
285 g mogna bananer (drygt 2 stora bananer)
1 ägg
50 g naturell kvarg 0.2% fett
100 g ( 1dl) barebells vanilla milkshake 
En nypa salt
Kanel
Kardemumma

Blanda ihop de torra ingredienserna, mixa sedan allt med stavmixer eller i matberedare.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter, hellre lite för kort tid än för lång, så dom inte blir torra.
10-12 stycken blir beroende på storlek, använd silikonformar eller smord teflonmuffinsform. 
12 muffins så blir macron per muffin 
95 kcal
6,4 g protein
1,6 g fett
12,8 g kolhydrater