Morots- och havretekakor

 
 
Imorse blev det nybakat bröd till frukost <3 Finns det något bättre?
Jag blev inspirerad av ett recept jag såg på Lindas bakskola, och tänkte att jag kan modifiera det litegrann. det blev toppenbra!
 
6,5 dl havregryn malt till ett mjöl i matberedare
30 gram naturellt whey proteinpulver
2 tsk bakpulver
10 gram kokosmjöl
1 helt ägg + 1 äggvita
2 dl lättmjölk
1 tsk salt
1 dl finriven morot
valfritt: kardemumma
 
Först verkar det som om att smeten blir alldeles rinnig, men låt den stå och svälla en stund, 5-10 minuter, så går den sedan att klicka ut på bakplåtspapper. Jag gjorde 9, då blev dom ganska stora. Grädda i 250 grader i 12-15 minuter. 9 stycken då blir det dessa macros per tekaka:
 
117 kcal
7,7 gram protein
14 gram kolhydrater
2,5 gram fett
 
Enjoy!